Proiect casa Parter si Etaj R.D.

Situat intr-o zonă rezidențială a orasului Constanta, acest imobil iese in evidenta prin arhitectura unitară cu aspect peste medie şi peisajul predominant natural. Locuinţa dezvoltată pe doua niveluri se inserează cu o eleganţă firească in acesta zona unde densitatea redusă a construirii, reliefeaza spatiu verde.

Despre Proiect

Categoria: Rezidential
Tip: Arhitectura DTAC+PTH+DDE
Regim de intalime: P+1E
Suprafata: aprox. 175 mp
Locatie: Mun. Constanta

Cu un pronunţat aspect geometric, această casă negociază cu abilitate şi asertivitate un teren cu o serie de constrângeri urbanistice severe. Beneficiarii au solicitat o casa spatioasa care sa abunde in lumina naturala si o curte care sa asigure linistea si timpul de calitate petrecut alaturi de familie. Pornind de la aceste premise , am valorificat terenul la maxim si am ales sa pozitionam casa la o distanta minima fata de aliniament, maximizand dimensiunea curtii rezultate in spatele locuintei, unde se afla si terasa.

Volumetria ortogonala , predominant alba este reliefata prin decrosuri care genereaza jocuri de umbre si lumini. Asezonata cu placaje de piatra decorativa si tencuieli decorative, alternanta de plin-gol este accentuata de antracitul tamplariei metalice si a carcaselor care imbraca fiecare fereastra. Invelitoarea casei este de tip terasa necirculabila. Accesul in locuinta este acoperit , fiind marcat printr-o fasie verticala placata ceramic.

Holul de acces este unul generos, ingloband, in acelasi timp, scara de acces la etaj. Convenabil asezat in proximitatea intrarii, biroul, cu o baie in imediata apropiere, poate functiona si ca dormitor pentru oaspeti.

Zona de zi aflata la parter este gandita ca un open space format din camera de zi , locul de luat masa si bucataria. Spatiul configurat este flexibil si ofera rezidentilor diferite scenarii de utilizare in viata lor cotidiana. Deschideri de sticlă generoase pe toată înălţimea liberă aduc peisajul înăuntru şi deschid spaţiile către exterior. Astfel terasa comunica discret cu zona de zi si asigura trecerea graduala de la interior spre exterior.

Etajul este accesat prin scara de acces si detine cele doua dormitoare unite printr-un coridor. Pozitionarea dormitorului matrimonial asigura un grad sporit de intimitate fata de restul casei, iar dimensiunile dressingului si baii satisfac dorintele beneficiarilor.

Dormitorul copilului cu baia proprie asigura spatiul necesar pentru desfasurarea activitatilor in functie de pasiunile lui.

Incercand sa satisfacem nevoia de destindere si creare a unui mediu propice momentelor de calitate, am trecut cu meticulozitate prin toate aspectele practice ale locuirii contemporane si am creat un loc pentru parinti si copil, care sa conecteze toate spatiile casei, asa cum trebuie sa o faca un camin.

Va place acest proiect?

Distribuiti prietenilor pe retelele de socializare!

Facebook
LinkedIn

Contactati-ne

In orice stadiu s-ar afla planurile dumneavoastra imobiliare, suntem aici sa discutam premise favorabile de realizare!

Modalitatile de a ne contacta sunt variate si la indemana: puteti completa formularul de mai jos, trimite email sau apela telefonic cu increderea ca datele dvoastra vor fi respectate in concordanta cu legislatia in vigoare.