Proiect Casa Parter E.N.

Pornind de la tema clienților, care sunt pensionari si care si-au dorit o casa exclusiv pe parter, am inceput proiectarea acestei locuinte de 140 m² . Astfel, toate spatiile au fost distribuite pe un singur nivel, tinand cont de orientarea cardinala, amplasarea cladirii fata de limitele laterale, cat si cele posterioare, aliniamentul terenului fata de strazile adiacente (retragere 5 m din axul strazii).

Despre Proiect

Categoria : Rezidential
Tip:Arhitectura DTAC+PTH+DDE
Regim de intalime: P
Suprafata: aprox. 140 mp
Locatie:  Palazu Mare, Constanta

Acesta este unul dintre acele proiecte de case , la care configurația terenului a pus anumite probleme, avand o forma neregulata. Este un teren cu un calcan prezent pe partea dreapta si din acest motiv, conform reglemetarilor din certificatul de urbanism, locuinta a trebuit proiectata pe una din laturi alipita de calcanul cladirii vecinului.
Volumul dezvoltat pe orizontală, materialele naturale şi proporţia echilibrată între plin şi gol generează o atmosferă de calm şi relaxare. Spre stradă, faţada este o compoziţie de texturi şi umbre cu învelitoarea în patru ape cu pantă lină, un volum alb în prim-plan si accente din caramida., o pergolă de mari dimensiuni care umbreşte terasa si oglindeşte arhitectura vecinătăţilor.

Zona de zi compusă din living, dining şi bucătărie se deschide spre terasa, separand vizual zona de noapte compusa dintr-un dormitor matrimonial cu baie proprie si un dormitor generos pentru oaspeti. Adiacent intarii exista garajul pentru un autoturism si spatiul tehnic.

Interiorul este o continuare a discursului compozitional de pe fatade si se dezvaluie vizitatorului intr-un stil modern cu influente industriale, in tonuri cu accente, completate subtil de culori ce dau viata si autenticitate spatiului de locuit. Dintre materiale a fost privilegiat metalul dar si  caramida aparenta,  aceasta mentinand o atmosfera calda, in armonie cu natura. Se contureaza, astfel, o casa luminoasa, deschisa catre soare si natura.

Va place acest proiect?

Distribuiti prietenilor pe retelele de socializare!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Contactati-ne

In orice stadiu s-ar afla planurile dumneavoastra imobiliare, suntem aici sa discutam premise favorabile de realizare!

Modalitatile de a ne contacta sunt variate si la indemana: puteti completa formularul de mai jos, trimite email sau apela telefonic cu increderea ca datele dvoastra vor fi respectate in concordanta cu legislatia in vigoare.