Proiect casa cu mansarda S.P.

Armonios compus, volumul acestei case stabileste cu mediul natural o multitudine de efecte spaţiale transparente şi opace. Proiectul de locuinţă propus de De Stijl – Atelier de Arhitectura este o casă pe cât de simplă pe atât de profundă. Organizarea spaţială mizează pe tipologia plan-structură, iar materialele naturale – cărămidă si lemn – definesc şi texturează armonia tectonică a casei.

Despre Proiect

Categoria: Rezidential
Tip: Arhitectura DTAC+PTH+DDE
Regim de intalime: P+M
Suprafata: aprox. 165 mp
Locatie: Techirghiol, Constanta

Principala provocare a constituit-o terenul ingust, înscrierea într-o lățime de 7,90 metri a locuintei, rezultata în urma retragerii pe una din limitele laterale cu 3 m si 80 cm pe cea opusa. Aceste condiții au dictat forma casei într-o foarte mare măsură, precum și dispoziția camerelor. Mai ales atunci când distanțele față de vecini sunt mici, este important ca cele mai multe ferestre să fie orientate fie spre spațiile proprii (curtea din spate), fie spre stradă.

Parterul este gandit ca un open space format din camera de zi , locul de luat masa si bucataria.

Convenabil asezat in proximitatea livingului, biroul, poate functiona ca dormitor pentru oaspeti.

Aflată la mansarda, zona de noapte, alcătuită din trei dormitoare cu două băi, face ca dormitorul matrimonial sa fie punctul de rezistenta al locuintei, datorita deschiderii spre balconul in care poti admira de sus, privelistea oferita de gradina. Arhitectura reuneşte echilibrat tonuri naturale şi texturi autentice, placaje de piatră si placaje ceramice.

Astfel, dincolo de aspectul contemporan, ferestrele dispuse regulat aduc în încăperi o cantitate maximă de lumină naturală, de asemenea diminuând efectul de seră. Mai mult, locuinţa este dotată cu panouri solare – amplasate pe sarpanta de pe acoperiş – precum şi cu panouri fotovoltaice.

O terasă ce urmareste conturul casei, acoperită cu o pregola, devine cameră de afară şi este cuprinsă de zona de luat masa si accesul in locuinta..

Va place acest proiect?

Distribuiti prietenilor pe retelele de socializare!

Facebook
LinkedIn

Contactati-ne

In orice stadiu s-ar afla planurile dumneavoastra imobiliare, suntem aici sa discutam premise favorabile de realizare!

Modalitatile de a ne contacta sunt variate si la indemana: puteti completa formularul de mai jos, trimite email sau apela telefonic cu increderea ca datele dvoastra vor fi respectate in concordanta cu legislatia in vigoare.