Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați după ce primiți autorizația de construcție

Dacă ați trecut de etapa birocratică din procesul de construcție a unui spațiu, care adesea este extrem de complicată, atunci următorii pași sunt în mod sigur cei mai importanți pentru obținerea unui rezultat final cât mai apropiat de ceea ce ați visat. Practic, acesta este momentul în care puneți bazele materiale ale proiectului și de aceea trebuie să urmați câteva puncte bine stabilite. Desigur, veți avea nevoie de ajutorul unor persoane specializate, care să știe cu certitudine care este ordinea logică a lucrurilor și care este procesul corect prin care finalitatea să se ridice la înălțimea așteptărilor dumneavoastră. 

  • Alegerea unui executant

După analizarea proiectului, care trebuie să conțină o antemăsurătoare, planurile de arhitectură și cele de rezistență este necesară o explorare a pieței. Ulterior, planurile sunt trimise mai multor firme de construcție, acestea urmând să transmită o ofertă de preț. După ce ați primit răspunsurile de la executanți, comparați-le și alegeți-o pe cea care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră. Nu vă grăbiți în acest proces, ba chiar luați-vă timp pentru a vă consulta și cu dirigintele de șantier sau cu arhitectul care lucrează la proiect.

  • Alegerea unui diriginte de șantier

Aceasta este persoana care se va asigura de faptul că planurile de rezistență sunt respectate și corelate cu cele de arhitectură. De asemenea, el este cel care vă poate ajuta să stabiliți un preț corect pentru execuție și să luați decizia cea mai bună pentru construcția în cauză. Vă recomandăm să nu acceptați un diriginte de șantier din partea executantului și să neglijați aspectele financiare. Investiția într-un asemenea om este o soluție foarte bună și practică pentru a vă asigura că totul este sub control.

  • Anunțați începerea lucrării la instituțiile locale

Cu siguranță un pas important în ceea ce privește începerea lucrărilor este notificarea instituțiilor locale precum Primăria și Inspectoratul de Stat în Construcții. Țineți cont de faptul că dacă la Primărie taxa se plătește în momentul depunerii dosarului, în cazul ISC-ului, aceasta se achită la începerea execuției și reprezintă 0,6% din valoarea trecută în autorizația de construcție. Cu certitudine acest proces vi se poate părea complicat, însă nu aveți motive de îngrijorare, pentru că un arhitect priceput te poate ajuta să faci totul cât se poate de rapid și eficient.

  • Începe organizarea de șantier

În acest punct se face împrejmuirea terenului și se realizează panoul de organizare pe șantier, care ulterior se poziționează într-un loc cu vizibilitate maximă. Tot acum se asigură și utilitățile de bază precum alimentarea cu apă și curent electric.

  • Începe execuția propriu-zisă a lucrării

În acest moment firma de construcție responsabilă este cea care întocmește cartea tehnică, în timp ce proiectanții și dirigintele de șantier este cel care le semnează. Nu uitați că veți avea nevoie de un cadastrist, care va trasa cota 0.00 a imobilului și anexele acestuia. Ulterior, se poate trece la realizarea săpăturii. În momentul în care s-a atins cota de săpătură  menționată în proiect, puteți chema inginerul geotehnician care să verifice natura terenului de fundare. Pasul următor necesită armarea tălpilor fundațiilor, fără să se toarne însă beton. De asemenea, înainte de a trece de această etapă, trebuie sa chemati inginerul de rezistenta să verifice armătura, dar nu se toarna betonul.  Ultimul pas este confrarea și turnarea betonului.

Urmeaza etape ce se succed de armare, cofrare si turnare beton, la care, in anumite cazuri, este necesara chemarea inginerului de rezistenta.

Buna!

Sunt Arhitect Enica Ana-Laura si imi doresc sa va impartasesc informatii de interes general despre diverse teme legate de construirea unui imobil.

Like & Share

Cititi articolul si daca va place, apreciez un Share pe Social Media, sa beneficieze si alte persoane interesate.

Alte Articole din Blog.