Cum putem avea facturi mai mici la energie în locuințele noi?

Economisirea energiei într-o casă nouă trebuie gândită încă de la începutul proiectului de construcție. Pentru a păstra mediul înconjurător și a reduce factura de energie electrică, există multe alternative eficiente, precum utilizarea anumitor materiale, studiul locației casei sau chiar izolarea. Despre cât de important este să găsim opțiuni prin intermediul cărora să putem reduce consumul de energie din locuințele și construcțiile noi vom vorbi în cadrul acestui articol, care își propune să vă ofere câteva idei în acest sens.

Acționăm azi, pentru a fi bine planetei în viitor

Aveți în derulare un proiect imobiliar și căutați metode prin intermediul cărora să puteți avea o casă cât mai economică din punctul de vedere al energiei electrice? Dacă vor să respecte limitele tranziției energetice, locuințele trebuie să aibă în vedere standarde din ce în ce mai stricte pentru a-și reglementa consumul de energie și trebuie să favorizeze energiile regenerabile pentru a atinge diverse obiective stabilite la nivel mondial, subiect despre care continuă să se vorbească din ce în ce mai mult.

Izolație termică de înaltă performanță

O izolare a casei realizată cât mai bine este esențială pentru a îmbunătăți performanța energetică. Pentru izolarea pereților se pot folosi diverse materiale de foarte bună calitate, care au rolul de menține temperatura optimă în casă, iar un un exemplu în acest sens este chiar polistirenul.

Măsuri pentru reducerea consumului de care să ținem cont în cazul construcțiile noi

Importanța orientării construcției

Chiar dacă la prima vedere orientarea clădirii poate părea un aspect nesemnificativ, în realitate contează foarte mult pentru că decizia poate influența confortul de beneficiem în noua construcție. Astfel, orientarea est-vest ne permite să ne bucurăm de lumină întreaga zi și ne ajută să avem parte și de ventilație naturală. Soarele poate și să încălzească încăperile pe timp de iarnă, în timp ce vara este ideală optarea pentru jaluzele, obloane sau pergole pentru umbrire.

Termoizolarea și etanșeitatea

Acestea reprezintă alte aspecte importante pe care trebuie să le avem în vedere, iar pentru a determina eficiența termică a unui material urmărim coeficientul de conductivitate termică. Calitatea termoizolării și alegerea potrivită a dimensionării contează foarte mult la reducerea consumului de energie, iar pentru asta este nevoie de un arhitect cu experiență. De asemenea, orice proprietar își dorește ca propria locuință să fie bine etanșată și să nu permită pierderea aerului cald pe timpul iernii și a aerului rece pe timpul verii. Totuși, pe lungă o bună etanșare este necesară și optarea pentru un sistem de ventilare de dimensiuni potrivite care să asigure prospețimea aerului la interior.

Alegerea cu atenție a instalațiilor

Nu este de ajuns să alegem unele sisteme sanitare pentru a reduce consumul de energie, ci trebuie să ne orientăm către cele care se pun în valoare unele pe altele și lucrează în lanț. Bineînțeles, există mai mulți factori de care se ține cont atunci când se face alegerea, în special de numărul total al consumatorilor. Soarele, vântul, apa, toate reprezintă resurse de care ne putem folosi pentru a economisi energie, iar în acest sens există panouri fotovoltaice și solare, eoliene și pompe de căldură de diferite tipuri. Sistemele optime se aleg în funcție de nevoi, preferințe și, bineînțeles, buget, iar în cadrul atelierului de arhitectură Destijl venim mereu cu cele mai bune soluții.

Cum să aveți o casă cu consum redus datorită energiilor regenerabile?

Un lucru este clar – energiile regenerabile au doar avantaje pentru casa dumneavoastră! Spre deosebire de combustibilii fosili, cum ar fi păcura, energiile regenerabile sunt atât ecologice, cât și economice. Pentru a produce apă caldă menajeră, pentru a vă alimenta sistemul de încălzire sau pentru aparatele dumneavoastră electrice, puteți apela la firme care se ocupă de instalarea panourilor fotovoltaice. Pe termen lung, acestea vă permit să generați economii semnificative de energie, ceea ce poate reprezenta, totodată, chiar un prim pas spre autonomia energetică.

Dacă doriți să ducem discuția mai departe și să vorbim puțin despre cum se poate reduce costul facturilor la energie, atunci trebuie să știți că există anumite obiceiuri care vă pot ajuta să reduceți consumul zilnic în locuințele noi. În primul rând, aveți posibilitatea de a alege să vă puneți aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, indiferent dacă este vorba despre vreun frigider sau despre o mașină de spălat rufe.

În al doilea rând, specialiștii recomandă utilizarea becurilor cu economie de energie, astfel încât consumul să scadă cât mai mult. Pe de altă parte, nu uitați să deconectați aparatele electrocasnice din priză atunci când nu le mai folosiți. Dacă veți avea în vedere aceste detalii, în mod sigur, veți sesiza scăderi de preț pe factură. În altă ordine de idei, de fiecare dată când ieșiți dintr-o cameră, nu uitați să stingeți toate luminile. Totodată, nu omiteți să setați termostatul sistemului de încălzire pentru a reduce consumul de energie electrică. În cele din urmă, asigurați-vă că interiorul casei dumneavoastră este bine ventilat, tocmai pentru a menține aerul sănătos și pentru a evita apariția umidității.

Împreună în cadrul atelierului de arhitectură Destijl putem veni cu soluții foarte avantajoase!

Buna!

Sunt Arhitect Enica Ana-Laura si imi doresc sa va impartasesc informatii de interes general despre diverse teme legate de construirea unui imobil.

Like & Share

Cititi articolul si daca va place, apreciez un Share pe Social Media, sa beneficieze si alte persoane interesate.

Alte Articole din Blog.